Daisy Kudre-Schnyder kaitses MM-tiitlit ka lühirajal -

Daisy Kudre-Schnyder kaitses MM-tiitlit ka lühirajal

Põhja-Soomes jätkuvatel maailmameistrivõistlustel suusaorienteerumises oli kolmandal võistluspäeval kavas lühirada, Eesti koondise liider Daisy Kudre Schnyder startis tiitlikaitsjana.

Eraldistardist sõidetud võistlus oli 10,1 kilomeetri pikkuse raja esimestel kilomeetritel väga tasavägine, kuid Kudre-Schnyder suutis suhteliselt varakult lähima jälitaja ees  mõnesekundilise edu saavutada ning asus seda tasapisi suurendama. Õiged teevalikud, ühtlaselt kiire tempo ja konkurentide vead tagasid lõpuks talle karjääri neljanda maailmameistritiitli 1 minuti ja 11 sekundi suuruse eduga kahe päeva taguse jälitussõidu võitja, rootslanna Linda Lindkvisti ees. Ka pronks läks Rootsi, selle sõitis välja Evelina Wickbom, kes kaotas võitjale juba 1.28.

“Rada oli väga tehniline. Olin kaardilugemisega eriliselt hoolikas piirkonnas, kus üleeile saatusliku vea tegin. Sellised tehniliselt keerukad rajad on üldiselt minu tugevaks küljeks. Tunnen tõesti, et minu tänane sooritus oli maailmameistritiitlit väärt!” rääkis Daisy Kudre-Schnyder, kes selle võiduga esimese eestlasena ka orienteerumise maailma karikasarja üldvõitjaks krooniti.

Oma senise karjääri parima soorituse maailmameistrivõistlustel tegi ka Doris Kudre, kes teenis veatu sõiduga 9. koha (+3.13). Epp Paalberg saavutas 18. koha (+5.09).

Meeste medaliheitlus 12,7 kilomeetri pikkusel rajal kujunes väga põnevaks, sest kaks meest konkureerisid kuldmedalile sekund-sekundis päris finišijooneni välja. Otsustavaks said 34-aastase ülikogend bulgaarlase Stanimir Belomaževi suusaradade vahel tehtud nutikad otselõiked, millega ta tagas tiitli kahesekundilise eduga endast kümme aastat noorema rootslase Rasmus Wickbomi ees. Ajad vastavalt 40.45 ja 40.47. Pronksi sai soomlane Tuomas Kotro (+0.41). Mattis Jaama teenis ühtlase sooritusega 15. koha, mis oli sportlase enda sõnul igas mõttes ausalt välja teenitud tulemus.

Teiste eestlaste tulemused: 31. Andres Rõõm (+6.11), 42. Rimmo Rõõm (+9.13), 43. Sander Pritsik (+9.41).

Täielikud tulemused leiad SIIT

Laupäeval on maailmameistrivõistluste viimane võistluspäev ning kavas on kaheliikmeliste segavõistkondade sprinditeade, ala, milles Daisy Kudre-Schnyder ja Mattis Jaama eelmisel aastal Käärikul pronksmedalid võitsid.