Lühirajalt korjasid suurima saagi taas venelased, kaks medalit ka Rootsile -

Lühirajalt korjasid suurima saagi taas venelased, kaks medalit ka Rootsile

Bulgaarias jätkuvatel suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel tuli lühirajavõistluse starti tunni võrra edasi lükata, et rajameistrid jõuaksid pidevas lumesajus kõik rajad enne starti sisse sõita. Tuult ja lumesadu jagus ka võistluse ajaks, tehes mägistel ja pehmetel radadel suusatamise väga raskeks.

Naiste kuld läks 5,7 km pikkusel rajal 17-sekundilise eduga venelanna Maria Ketškinale. Hõbemedalile suutis ennast sõita mullune jälitussõidu MM-kuld, rootslanna Lisa Larsen, kes kümme aastat tagasi veel edukalt murdmaasuusatamise MK-sarjas võistles. Pronksi sai, nagu sprindiski, venelanna Tatjana Oborina.

Daisy Kudre sõit seekord kõige paremini ei õnnestunud, leppida tuli 9. kohaga. Kaotust kogunes võitjale  3.17.

“Täna oli tõesti väga raske võistlus – eelkõige füüsiliselt, aga ka tehniliselt. Andsin endast parima ja pingutasin lõpuni nii, kuidas jaksasin. Tulemus siiski nii koha kui ajalise kaotuse poolest üleliia rõõmu ei tee,” rääkis Daisy. Ka Doris Kudre (38. koht ajaga 49.57) tõdes, et füüsiliselt oli tänane sõit väga raske – suurematest tõusudest kõndis ta üles suusad käes. 

Epp Paalberg jäi aga saavutatud 22. kohaga (46.48) rahule ning tõdes, et sai avapäeval sprindis kaotatud enesekindluse tagasi. 

Meeste 7 km pikkusel rajal võitis teise kulla järjest venelane Valdislav Kisseljov. Tema eduks kaasmaalase Andrei Lamovi ees kujunes tervelt 2 minutit ja 17 sekundit. Pronksi teenis rootslane Linus Rapp.

Eesti parim oli taas Mattis Jaama, kes kaotas peamiselt füüsilise soorituse arvelt võitjale 11 minutit ja 53 sekundit ning lõpetas 29. kohal.

Andres Rõõm sai protokolli kirja 31. (55.55), Kevin Hallop 40. (61.33) ja Rimmo Rõõm 50. koha (68.12).

Homme, 25. jaanuaril kell 10 antakse start pühapäeval keeruliste ilmaolude tõttu ära jäänud sprinditeatele. Eestlased stardivad kolme võistkonnaga: Daisy Kudre ja Mattis Jaama, Doris Kudre ja Kevin Hallop, Epp Paalberg ja Andres Rõõm.

***

Naiste esikolmik:

  1. Maria Ketškina, Venemaa, 37.32
  2. Lisa Larsen, Rootsi, 37.49
  3. Tatjana Oborina, Venemaa, 38.02

***

Meeste esikolmik:

  1. Vladislav Kisseljov, Venemaa, 44.02
  2. Andrei Lamov, Venemaa, 46.19
  3. Linus Rapp, Rootsi, 46.58

Täielikud tulemused leiad SIIT.